Ton Broekhuis seizoen 2023

De vermaarde natuurfotograaf Ton Broekhuis exposeert een van zijn weinige maar unieke foto verzamelingen in de molenschuur! Foto’s zijn ook te koop op ieder gewenst materiaal en 20% van de opbrengst is voor onderhoud en behoud van molen de Rietvink. Daarnaast zijn zijn recent uitgekomen boeken te koop.

Ton stond aan de wieg van tal van nieuwe initiatieven op het terrein van de fotografie. Variërend van de oprichting van kunstinstellingen tot vakbonden voor de Kunsten, van culturele prijzen tot manifestaties en politieke pamfletten. Bekend is hij vooral geworden met Het Internationale Fotofestival Noorderlicht, waar hij in 1990 het initiatief voor nam en van 1993 tot 2017 directeur was. Ton is altijd zelf ook als fotograaf actief gebleven, al was zijn periode bij Noorderlicht niet de meest vruchtbare voor zijn eigen fotografie. Voor de jaren met Noorderlicht heeft hij diverse nationale tentoonstellingen gehad en vele fotoboeken gemaakt. Ton startte zijn lespraktijk bij culturele instituten van universiteiten in Utrecht en Groningen. Hij is gastdocent en examinator geweest op diverse kunstacademies van Enschede tot Maastricht, van Utrecht tot Groningen. Als laatste bij de Popacademie in Leeuwarden (2018).

Kijk voor meer informatie op de website Home (tonbroekhuis.nl) Verder is ook een mooi interview te lezen in: interview in Noorderbreedte.