Wiebe Nanninga 30 april t/m 10 juli 2022

Van zaterdag 30 april tot en met zondag 10 juli exposeert kunstschilder Wiebe Nanninga zijn schilderijen in de molenschuur van molen de Rietvink te Nijetrijne.
In vrijwel iedere compositie van Wiebe zit een addertje onder het gras, een grappige inval of een autobiografisch detail.
De molenschuur is iedere zaterdag en zondag geopend waar gasten ook in de naastgelegen Koffie&Theetuin welkom zijn en zo mogelijk de ipoldermolen de Rietvink kunnen bezichtigen.
Vanuit het Groninger Hogeland waar Wiebe geboren en getogen is, vestigde hij zich met zijn vrouw in Wolvega waar Wiebe de dagelijkse kost verdiende.
Als kind al tekende en boetseerde Wiebe graag. Zijn eerste schilderlessen genoot hij bij Evert Stuiver uit Noordwolde. Deze werden gevolgd door “De Cirkel Winter- en Zomeracademie” (CABK) in Laren en Drachten en bij kunstschilder Epko Cordèl in Gorredijk. Ook werden schilder en beeldhouw cursussen gevolgd aan de Heerenveense school.
Wiebes grootste passie is het schilderen van landschappen maar toch is hij breed in zijn manier van weergeven; realistisch, abstract, surrealistisch kubistisch en experimenterend.
Als materiaal wordt vooral olie en acryl op doek gebruikt, maar ook wel andere materialen vinden een toepassing.
“Het hindert mij niet dat ik niet weet waarom ik dingen op een stuk linnen of ander materiaal wil zetten maar vooral gewone, dichtbij verstilde dingen doen mij wat en ik met hen”.
Bij eerdere exposities is Wiebe gevraagd om les te gaan geven wat goed is bevallen: “dat ik zoveel plezier kreeg in het over brengen van mijn kennis op het gebied van de schilderkunst had ik nooit kunnen bedenken. Tijdens de lessen zie je soms puntjes van de tong uit de mond, maar er wordt ook veel gelachen.”