Koffie&Theetuin

De Koffie&Theetuin is direct naast de molen gelegen en het terrein (de molentuin) is  met schelpen bedekt. Er zijn ongeveer 40 zitplaatsen op deels hergebruikte materialen: twee molen voeghouten uit 1855, restanten van scheeps-dukdalven, een stalen molen roede maar uiteraard zijn er ook stoelen en tafels. De zitplaatsen zijn op corona veilige afstand geplaatst en op verschillende plekken in de tuin aangebracht zodat iedere plek een uniek uitzicht biedt op zowel de tuin, de molenschuur en molen als op de omringende natuur. Honden zijn uiteraard welkom mits zij aangelijnd zijn (niet in de molenschuur).

De vegetatie in de Molentuin bestaat naast riet en (on) kruid, uit diverse vegetatie. Zo zijn er margrieten, ijzerhart, wilde akelei, duizendblad, campanula, wilde tijm, kattenkruid, walnoten-, appel-, pruim- en vijgenbomen en knotwilgen. Vele vogel-, dier- en insectensoorten maken graag gebruik van de vegetatie waaronder de ree, de bij en het hermelijntje en in de directe omgeving komen o.a. de otter, roerdomp, bruine kiekendief en ijsvogel voor.

De Molenschuur is sinds anno 2021 een belangrijk onderdeel van de Koffie&Theetuin. Hier worden niet alleen de overheerlijke warme thee, appeltaartjes en koffie bereid, ook wordt vanuit hier het onderhoud van de Rietvink gepleegd. Het ontwerp van de Molenschuur is op dusdanige wijze bedacht, dat grotere onderdelen van de molen hier in passen. Daarnaast biedt de Molenschuur toiletgelegenheid. Fietsen kunnen tegen de oude Potroede naast de Molenschuur geplaatst worden.