Daalders plekje

THEETUIN “Een Daalders Plekje”

De theetuin is direct naast de molen gelegen. Er zijn ongeveer 24 zitplaatsen op hergebruikte materialen: twee voeghouten, zwaarden van schepen, restanten van dukdalven en stukken boomstam. Samen met het oud emaille servies en de wilde bloemen, ademt de theetuin rust, natuur en nostalgie uit.

U kunt hier in de stilte van het natuurgebied de Rottige Meente genieten van een vers gezet kopje thee of koffie, een overheerlijke warme appeltaart met geslagen room of frisdrankje met direct zicht op de molen. Er is toiletgelegenheid, veel ruimte om uw fiets te stallen en u kunt uw elektrische fiets desgewenst opladen (wel zelf de lader meenemen s.v.p.).

P1080627


Wat is er in de theetuin verkrijgbaar?

Koffie, vele soorten thee, icetea, Fanta, jus d’orange en heerlijke warme appeltaart met geslagen room.

Alle consumpties kosten € 2,00 per stuk. De opbrengst van de theetuin komt ten goede aan de molen.

P1080590


Bezoekmogelijkheden

Openingstijden

De theetuin kent geen vaste openingstijden. Aangezien er – behalve de parasols – geen overdekte zitplaatsen zijn, hangt de opening sterk af van het weer. De openstelling loopt voor een deel parallel met de bezichtigingsmogelijkheden van de molen (zie aldaar) maar het kan en zal ook regelmatig gebeuren dat de molen wel te bezichtigen is, maar dat de theetuin gesloten is.

Het is aan te raden bij twijfel even van te voren te bellen: 06-53174163.

Reserveren

Net als voor de bezichtiging van de molen is het mogelijk voor groepen om een plekje in de theetuin te reserveren. Zie verder s.v.p. de spelregels bij het reserveren van een bezichtiging van de molen.

P1090449


© Albert Westerhuis 2013